A gödöllői lakossági fórumról

 

Február 27-én Ne legyél áldozat címmel tartottak lakossági fórumot a házasságkötő teremben.A rendezvényen Kőműves Ágnes a projekt szakmai vezetője egymás elfogadásának fontosságáról beszélt.

A bűnmegelőző program legfontosabb eleme a szomszédok, állampolgárok egymás iránti segítőkészsége hiszen a bűnözők nem tudnak egyszerre mindenkit megtéveszteni. Mindig van olyan szemtanú akinek gyanúsak az események de nem tesz semmit a bűncselekmény megakadályozására mert úgy gondolja, hogy nem az ő dolga.
A bűnmegelőzés egyik formája a térfelügyeleti rendszer kiépítése és bár nem tehet mindenhová kamerákat tenni Gödöllő további fejlesztéseket hajt végre e területen mondta el Pecze Dániel alpolgármester.

Hadházy Ágnes mentor statisztikai adatokat mutatott be melyekből kiderült, hogy az emberek sokkal inkább tartanak a rablástól vagy egyéb erőszakos bűncselekményektől mint attól, hogy becsapják őket. Dr. Bozsó Zoltán rendőrkapitány épp ezt nevezte aggasztónak hiszen a csalások nem csak könnyen megakadályozhatóak lennének egy kis odafigyeléssel de például a magányos nyugdíjasok esetében további bűncselekményeket is előkészíthetnek vagy családokat taszíthatnak lehetetlen anyagi helyzetbe.

Posted in: Archív program, Programok

Leave a Comment (0) ↓