A projekt megnyitó eseményéről

A projekt megnyitója

A Gödöllői Szolgálat 2012. november 7-i számában a következő cikk jelent meg a projekt megnyitó eseményéről: A társadalmi kohézió erősítése, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében a Gödöllői kistérségben című TÁMOP-5.6.1.C-11/1-2011- 0005 program projekt-nyitó rendezvényének adott otthon 2012. október 29-én hétfőn Gödöllő Város Polgármesteri Hivatala.

A projekt kedvezményezettje a Család, Gyermek, Ifjúság Kiemelkedően Közhasznú Egyesület, együttműködő partnerei a Gödöllői Kistérség Önkormányzatának Többcélú Kistérségi Társulása és a Pest megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata. A kétéves programban Csömör, Gödöllő, Isaszeg, Vácszentlászló és Zsámbok települése vesz részt.

A rendezvényt a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, dr. Gémesi György nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a modellprogram kidolgozásában a térség és a város is partnerként működik közre. Reméli, hogy a program hasznossága hosszú távon a térség lakosainak biztonságérzetének javulásában és az áldozattá válás elkerülése érdekében felelősségteljes magatartás kialakulásában fog jelentkezni.

A projekt megnyitója A kedvezményezett, Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnöke, dr. Herczogh Mária (aki az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja.) ismertette a program elemeit a résztvevőkkel, akik között jelentős számban voltak jelen a rendőrség, a térségi családsegítők, a gyermekjóléti intézmények munkatársai – gödöllői részről a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Szolgálat – óvoda és iskola pedagógusok, nemzetiségi önkormányzatok – városunkból a Gödöllői Roma Nemzetiségi Önkormányzat – képviselői, védőnők, és szociális területen működő civil szervezet képviselői voltak jelen.

Mint elhangzott: a cél többek között az állampolgárok áldozattá válásának megelőzése, a korábban áldozattá vált személyek társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése és a bűncselekmények számának csökkentése. A kétéves program során szakmai képzésekre, konferenciákra kerül sor, amik egyrészt a megelőzés, másrészt a konfliktuskezelés terén nyújtanak majd segítséget a szakembereknek.

A program részeként városunkban még az idén kérdőíves felmérést végeznek majd a szakemberek, aminek segítségével igyekeznek megismerni a lakosságnak a közbiztonsági, valamint a témához kapcsolódó kérdésekről kialakult véleményét.

A résztvevők a programot nagyon hasznosnak és szükségszerűnek ítélték meg, dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője külön kiemelte a program célszerűségét, és együttműködéséről biztosította a résztvevőket.

Posted in: Archív program, Programok

Leave a Comment (0) ↓