Biztonságban, közösségben

Rajzverseny

„Biztonságban, közösségben” címmel hirdettünk rajzversenyt a Ne legyél áldozat! projekt keretében novemberben. A Gödöllői kistérség öt iskolájából: Gödöllőről a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából, a Damjanich János Általános Iskolából, az Erkel Ferenc Általános Iskolából, a Petőfi Sándor Általános Iskolából és a Szadai Székely Bertalan Általános Iskolából nevezhettek a 10-15 éves diákok.

 

Feladatuk az volt, hogy ábrázolják a tapasztalt vagy vágyott tolerancia, segítségnyújtás, együttműködés formáit, vagyis azt, hogy:

„Jó fejek vagyunk,

  • mert észrevesszük, ha valakit valami bánt, és ha tudunk, segítünk
  • mert békésen oldjuk meg a konfliktusokat
  • mert bajban számíthatunk egymásra
  • mert jót akarunk egymásnak
  • mert tudunk együtt örülni
  • mert meglátjuk a másikban a jót”

 

A rajzverseny díjátadója és a pályaművek kiállítása Gödöllőn, a Polgármesteri Hivatalban kapott helyet. A díjátadón a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület nevében Kőműves Ágnes köszöntötte a gyerekeket, szüleiket és a felkészítő tanárokat, és elmondta, nagyra értékelik mindenki munkáját, hiszen látszik, mennyire lelkesen készültek a pályázók. A zsűrit Bada Márta festőművész képviselte. A diákok kiválóan megoldották a feladatot, hiszen – amint azt a rajzpályázatot koordináló rajztanárnő, Kádár Gabriella is elmondta – sokkal egyszerűbb lerajzolni valamit, ami az orrunk előtt van, mint elgondolkozni egy ilyen komoly témán.

 

Mindegyik pályázó emléklapot és ajándékot is kapott. A zsűri (Bada Márta és Fábián Dénes) döntése alapján a nagyjából 50 beérkezett munka közül a három helyezett, és a különdíjas:

1. helyezett: Nagy Réka, Szadai Székely Bertalan Általános Iskola, 5.b

2. helyezett: Steimüller Laura, Petőfi Sándor Általános Iskola, 6.c

3. helyezett: Papp Mónika, Damjanich János Általános Iskola, 6.a

A különdíjat Murányi Balázs és Csepregi Dorottya (Erkel Ferenc Általános Iskola 7.d) kapta. (Festményük képünkön látható)

Ők oklevelet, könyvutalványt és festékkészletet kaptak.

Murányi Balázs és Csepregi Dorottya festménye

 

A képek Gödöllő Polgármesteri Hivatalában, a földszinti nagyterem előtti kiállító térben december végéig megtekinthetők.

 

Posted in: Hírek

Leave a Comment (0) ↓