Önvédelmi tréning Isaszegen

A projekt keretében 6 héten keresztül heti 2 alkalommal vehettek részt az érdeklődők önvédelmi tanfolyamon, korra és nemre való tekintet nélkül. Az edzések a technikák elsajátítása mellett remek alkalmat nyújtottak a képzettek erőnlétének javítására, állóképességük és hajlékonyságuk növelésére, illetve felhívta figyelmüket az egészségtudatos életmód fontosságára.

A résztvevők a tanfolyam során elsajátították, hogy miként kerekedhetnek felül egy veszélyes, kiszolgáltatott helyzetben, és hogy hogyan kell ártalmatlanná tenni a támadójukat. Megtanulták, hogyan szabadulhatnak ki saját erejükből, illetve különböző használati tárgyak segítségével az erőszakos fogásokból, átölelésekből és leszorításokból.

A visszajelezések alapján a résztvevők élvezték a képzést, ahol minden szempontból vegyes csoportban (nők, férfiak, fiatalabbak és idősebbek egyaránt képviselték magukat), jó hangulatban sajátíthatták el a különböző önvédelmi technikákat.

A tanfolyam lelkesítő volt számukra, és az összetett tematika nem csak a testedzésre adott lehetőséget, hanem a koncentrációjuk és önismeretük fejlesztésére is.

Egy köszönetnyilvánító levélben így összegezte az egyik részvevő személyes benyomásait:

„A tréner minden alkalommal pontosan érkezett, a napi feladatokat részletesen, egy- egy élethelyzetbe helyezve részletesen elmagyarázta, megmutatta, a sérülésekre külön felhívta figyelmünket.

A résztvevőket egyéni adottságainak megfelelő tanácsokkal látta el, ezért is érezzük úgy, hogy mindenkivel személyesen, figyelmesen, türelmesen foglalkozott. A felmerülő kérdéseket mindig átbeszélte velünk, a bizonytalanságot eloszlatta bennünk.

Úgy érezzük, mi már nem lennénk olyan kiszolgáltatottak, elveszettek és tehetetlenek egy adott helyzetben, mint korábban. Sokat tett azért, hogy mi, akik ott voltunk az általa tartott tanfolyamon ne legyünk áldozatok! Önbizalmat sugárzott és a mi önbizalmunkat is erősítette!

Az oktatást színvonalasnak tartjuk, sok hasznos ismerettel bővült önvédelmi tudásunk.”