Lakossági fórumon mutatkozott be a kistérségi projekt

godollo-lakossagi-forum

2013. február 27-én a Gödöllői Polgármesteri Hivatalban került sor arra a lakossági fórumra, amelyen a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület bemutatta Gödöllői kistérségben megvalósuló projektjét.

A Ne legyél áldozat! elnevezésű projekt célja, ahogyan azt a lakossági fórumon Kőműves Ágnes, az egyesület alelnöke elmondta, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés hatékonyságának növelése.  A 2014. májusig tartó időszakban – többek között – az egyesület ingyenes szakmai képzéseket, a lakosság számára előadásokat, filmvetítéseket szervez, segíti a kistérség intézményeinek, szervezeteinek együttműködését és önkéntesekből álló hálózat kialakításához járul hozzá. „Az érdeklődés már most széles körű, reméljük, tovább bővül ez a kör, szeretnénk minél több itt élő embert elérni, megszólítani.

Pecze Dániel alpolgármester köszöntőjében kiemelte, mennyire fontosnak és időszerűnek tartja a programot. Mint elmondta, Gödöllő városa eddig is külön figyelmet szentelt annak, hogy a helyiek biztonságban érezzék magukat, ezért épülhetett ki a térfigyelő kamerarendszer is. Ennek működéséről és aktuális bővítéséről Zimányi Norbert, a közterület-felügyelet vezetője tartott részletesebb ismertetőt.

A projekt keretében végzett kérdőíves adatfelvétel eredményeit Hadházy Ágnes mentor ismertette, és kiemelte a lakosság optimista és pozitív hozzáállásának jelentőségét az áldozattá válás megelőzésében és az áldozatsegítés területén is.

dr. Bozsó Zoltán r. dandártábornok, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az adatfelvétel eredményeire reagálva elmondta, ő elégedett a statisztikákkal, de van még mit tenniük, ezért bővült a rendőrség állománya, és ezért keresi a további együttműködés lehetőségét a civilekkel és a polgárőrséggel.

 

A tájékoztatók elhangzását követően a fórumon résztvevők első sorban a rendőrség szerteágazó tevékenységéről mondták el véleményüket, illetve fogalmazták meg kérdéseiket.

 

A lakossági fórum A társadalmi kohézió erősítése az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében a Gödöllői kistérségben c. TÁMOP-5.6.1.C-11/1-2011-0005 projekt keretében valósul meg.

 

Megjelent: Gödöllő Városi Információs Portál

Posted in: Archív program, Programok

Leave a Comment (0) ↓